Det finns olika tips på hur du ska kunna behålla sina kunskaper. Men här kommer några bra tips som kan vara bra att ha som redskap, speciellt om man håller på att lära sig något nytt.

Visst kan man använda redskap så som surfplattor, datorer eller mobiltelefoner, som du har samlat all information man behöver ha. Sorterat den med hjälp av aquro för att ha koll på allt. Men det är ändå bättre att se till att kunskapen stannar i minnet istället. För det har man alltid med sig!

Minnesträning

Detta är bevisat vetenskapligt, att det är lättare att komma ihåg det man har lärt sig, om man sover en kort stund, efter att man har lärt dig kunskapen. Därför är det även perfekt att passa på att lära sig saker innan man lägger sig att sova för natten.

Hjälp minnet

Genom att säga något högt, gör det lätta att komma ihåg det. Till exempel, om man säger vart man lägger sin telefon eller nycklar någonstans. Minskar risken på att man ska glömma var man har lagt föremålet tills man behöver det sedan.

Knyt handen

Ibland kan det vara så att man inte har papper och penna till hands. Då kan man knyta sin högra hand hårt om en boll eller liknande, samtidigt som man säger det man ska komma ihåg. För att sedan knyta vänster hand när det är dags att komma ihåg det som har lagts på minnet.

Dansa

Genom att det har gjort olika studier, visar det sig att de som dansar, minskar risken att råka ut för demens. Dans till reggae eller salsa är det bästa, eftersom rytmerna och musikens mönster, är det sättet som är bästa för att minnas. Ju svårare och komplexare dansen är, desto större utmaning blir det för hjärnan.

Därutöver så är det bra att äta den så kallade medelhavsmaten, med mycket omega-3-fettsyror, gör att minnet förbättras.

Dessa var några tips på vad du kan göra för att förbättra ditt minne för att behålla kunskaperna!